Artboard 1icon_burger icon_checkmark_red icon_checkmark icon_cross icon_down icon_download icon_edit icon_exclamationbox icon_eye icon_facebook icon_heart icon_home icon_house icon_lock icon_magnify icon_papers icon_prize icon_quote icon_site-switchericon_star icon_studerende icon_trio icon_twitter icon_up
Menu

Alle kan gøre en forskel

Socialpædagogerne i Midt- og Vestjylland vil gerne påvirke udviklingen af velfærdssamfundet og være med til at skabe de bedst mulige livsvilkår for alle borgere. Derfor har vi lanceret kampagnen “Alle kan gøre en forskel”.

Alle kan gøre en forskel

Med kampagnen vil vi øge fokus på de muligheder de borgere, som socialpædagoger møder i deres arbejde får, når de møder frivillige eller selv er frivillig og de muligheder vi som professionelle fagpersoner får, når vi inddrager frivilligt arbejde.

Socialpædagoger yder professionel omsorg og støtte på samfundets vegne med udgangspunkt i en grundlæggende forståelse for det enkelte menneskes personlige integritet og særlige værdi. For at opnå en særlig værdi som menneske skal den enkelte have mulighed for at tage ansvar for eget liv og være en del af samfundets fællesskaber.

Alle har ret til et netværk Socialpædagogerne mener helt grundlæggende, at alle borgere har ret til og behov for et menneskeligt netværk. Om man er et menneske med udviklingshæmning, et barn der er udsat, et menneske der er psykisk sårbar eller et menneske der er hjemløs, så har man brug for at være ’en del af det hele’ og få mulighed for at skabe netværk med andre end det professionelle personale, der yder omsorg og støtte i det daglige

Kampagnen kan følges på allekangøreenforskel.dk og på facebook.

Vi håber du vil deltage i debatten og bidrage med dine synspunkter, oplevelser og erfaringer og at det andre skriver, det andre laver eller de erfaring andre har, gør dig interesseret og er med til at starter dialogen på din arbejdsplads med afsæt i at  ”Alle kan gøre en forskel”

Se kredsens politikpapir: Alle har ret til et menneskeligt netværk (pdf)

Få mere mere inspiration om frivillighed

Video om frivillighed på det socialpædagogiske område

Aksel har en autismediagnose – og for ham betyder hunde noget helt særligt. Derfor har socialpædagogerne på Botilbuddet Vester Hassing skabt kontakt mellem Aksel og en lokal hundeejer. Det har åbnet op for nye relationer og venskaber, som gør Aksel både stolt og glad. Mød Aksel, hunden Zia – og Dorte, som er Aksels nye frivillige hundeven.